Μερίδα γονέων από αθλητές της Ακαδημίας της Παναχαϊκής απέστειλαν την παρακάτω επιστολή, στην οποία διαμαρτύρονται για την διακοπή συνεργασίας με προπονητές και στελέχη.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή δεν είναι υπογεγραμμένη από συγκεκριμένα ονόματα.

Αναλυτικά:

“Πάτρα, 31 Μαΐου 2019
Γονείς παιδιών που συμμετέχουν
στη σχολή ποδοσφαίρου Παναχαΐς

Προς: Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση
Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία
Κύριε πρόεδρε
Πρίν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας λύπη ότι διακόπτεται η συνεργασία της ερασιτεχνικής με του προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ακαδημιών του ποδοσφαίρου.
Πάρα πολλοί από εμάς , θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τα παρακάτω:
1. Σαν γονείς και κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε είμασταν απόλυτα ευχαριστημένοι από όλο το προσωπικό των παιδικών ακαδημιών. Το ήθος, ο χαρακτήρας και η εργατικότητα των ανθρώπων αυτών μας έκανε φέρνουμε τα παιδιά μας κάθε εβδομάδα.
2. Πολλά από τα παιδιά , μας εκφράσανε την μεγάλη τους λύπη που δεν θα ξαναδούν τους προπονητές τους στην Παναχαϊκή.
3. Θεωρούμε άκρως αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουν τους προπονητές και να σταματάνε το πρόγραμμα των παιδιών πριν από την λήξη της σεζόν.
4. Πολλοί γονείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιλογή καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της “νέας ακαδημίας Παναχαϊκής” και σύμφωνα με τα έως τωρα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Παναχαϊκή .
5. Ανεξάρτητα απο την εξέλιξη κάθε παιδιού στο χώρο του ποδοσφαίρου , σίγουρα οι προπονητές στο χρόνο που είχαν , δίδαξαν εκτός απο το ποδόσφαιρο και αλλα χαρίσματα απαραίτητα για την επιτυχία στην ζωή και την κοινωνία , αυτά ειναι η προσπάθεια , η ομαδικότητα και το ήθος το οποίο για να το καταφέρει κάποιος πρέπει να έχει ο ίδιος ήθος και αυτοί οι άνθρωποι έχουν και ήθος και αξιοπρέπεια .
Καταλαβαίνουμε ότι ίσως έχετε σκοπό την βελτίωση της ποιότητας των ακαδημιών παρόλα αυτά η παντελής έλλειψη πληροφόρησης από την νέα διοίκηση και απότομη αλλαγή του προσωπικού είναι άσχημα σημάδια και με πολυ πρόσφατο το παρελθόν της ΠΑΕ σαν παράδειγμα .
Η ομάδα είναι σαν την οικογένεια , αναφερόμαστε στους οχι σαν προπονητές αλλά στους ανθρώπους •Αντώνη Ζήκο , Δημήτρη Σακελλαρόπουλο , Γιάννη Κατσαρέο , Τάσο Γιαλλουρή και την αγαπητή Ανδριανή Χριστοδουλοπούλου • που ζήσανε και δουλέψανε με τα παιδιά μας το διάστημα αυτό και τα βλέπατε κάθε μέρα σαν τα παιδιά σας και όχι σαν ένα προϊόν στο μαγαζί , θέλουμε να γνωρίζετε πως οταν συναντιόμαστε στους δρόμους της Πάτρας μια αγκαλιά τουλάχιστον θα είναι δεδομένη ως αναγνώριση για τις αξίες σας .
Οι γονείς των τμημάτων της σχολής ποδοσφαίρου Παναχαΐς θεωρούμε χρέος μας να σας ευχαριστήσουμε δημόσια για τους λόγους που αναφέρουμε και πολλούς ακομα που δεν περιγράφονται με λιγες λέξεις , σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σας και ίσως συναντηθούν οι δρόμοι μας .

Με τιμή προς το πρόσωπό σας ,
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !
Με μεγάλη επιφύλαξη προς τη διοίκηση .

Οι γονείς της σχολής ποδοσφαίρου Παναχαΐς”