Το σχέδιο νόμου του υφυπουργείου αθλητισμού παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σημαντικό κομμάτι αφορά την απελευθέρωση των μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Ως εκ τούτου με τη διάταξη κάθε ερασιτέχνης αθλητής, μετά την ενηλικίωσή του, θα είναι ελεύθερος να επιλέξει το σωματείο όπου θα συνεχίσει την καριέρα του.

Προβλέπει ακόμη την καταβολή τροφείων σε περίπτωση μεταπήδησης από ερασιτεχνική σε επαγγελματική ομάδα και όλο αυτό γίνεται ούτως ώστε να προστατευθούν τα δικαιώματα και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των αθλητών, θέτοντας ως εύλογο όριο το 18ο έτος της ηλικίας.

Ωστόσο, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά.

Παράδειγμα, ο αθλητής αφού κάνει χρήση του δικαιώματος του για μεταγραφή σε άλλη ομάδα – σωματείο, στα 19 του (την επόμενη σεζόν) θα λαμβάνει το ίδιο προνόμιο; Δηλαδή θα υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση για όποτε το θέλει ο ερασιτέχνης αθλητής χωρίς να ρωτάει κανέναν; Μήπως, υπάρχει παγίδα στην οποία πρέπει να ερωτηθούν οι υπεύθυνοι;