Γκέλα με το καλημέρα για την Ελλάδα, αφού η Κύπρος της έβαλε δύσκολα η Εθνική Ελπίδων έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στα προκριματικά του EURO K21 2021-23.

Όσο καλύτερη και αν ήταν η ομάδα του Γιάννη Γκούμα, γκολ δεν βρήκε και το αποτέλεσμα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη συνέχεια.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός εμπιστεύτηκε τους «παλαιούς» στην αρχική ενδεκάδα. Μόνοι οι Μανδάς (Ατρόμητος) και Θυμιάνης (Ξάνθη) αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο 4-3-3.

Με άρωμα… ΠΑΟΚ η 4άδα της άμυνας. Στόπερ ο νυν Μιχαηλίδης και ο πρώην Διαμαντής. Ο Λύρατζης στα δεξιά και ο Τσαούσης στα αριστερά.

Μαζί με τον Θυμιάνη στη μεσαία γραμμή οι Τσιγγάρας και Αλεξανδρόπουλος. Στα άκρα οι Εμμανουηλίδης και Μαχαίρας, στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιωαννίδης είχε δοκάρι (8′) στην πρώτη καλή στιγμή, η Κύπρος απάντησε με τους Ναούμ και Κακουλή. Τίποτα παραπάνω.

Στην επανάληψη ο Μανδάς κράτησε το μηδέν σε σουτ του Κωστή και ο Γκούμας προχώρησε σε αλλαγές, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της εθνικής.

Κούτσιας, Ζαγαρίτης και o Πατρινός, Ευθύμης Χριστόπουλος πέρασαν αντί των Αλεξανδρόπουλου, Τσαούση και Μαχαίρα, αλλά ουδεμία βελτίωση.

Η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα χάθηκε στο 90′, όταν ο Κούτσιας επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Κύπρου.

ΕΛΛΑΔΑ: Μανδάς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσαούσης (64’ Ζαγαρίτης), Τσιγγάρας, Θυμιάνης, Αλεξανδρόπουλος (64’ Κούτσιας), Μαχαίρας (64’ Χριστόπουλος), Εμμανουηλίδης (78’ Πινακάς), Ιωαννίδης.

ΚΥΠΡΟΣ: Κίττος, Σεργίου, Κερκέζ, Κυπριανού, Νικολάου (75’ Γαβριήλ), Κωστή, Χρυσόστομου (64’ Ιλία), Παναγιώτου, Ναούμ, Κακουλή (64’ Παρούτης), Κατσαντώνης (75’ Λούκα).

** Επόμενο ματς για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα στις 5 Ιουνίου με αντίπαλο το Λιχτενστάιν εκτός έδρας.