Είναι νέος, ταλαντούχος, φιλόδοξος και εργατικός . Έχει ξεκινήσει από την Ακαδημία του Δία και πλέον φοράει την φανέλα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας της Παναχαϊκής. Ο Νίκος Μπάδας μίλησε στο www.axaiatalents.gr για τα όνειρά του, τους στόχους του για το μέλλον και ελπίζουμε η πρώτη συνέντευξη αυτή να αποδειχθεί και γουρλίδικη για την ιστοσελίδα μας.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Nίκος Μπάδας
ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 10/5/2002
ΘΕΣΗ: Στόπερ
ΠΟΔΙ: Δεξί
ΥΨΟΣ: 1,83
ΒΑΡΟΣ: 72
ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ: Δίας, Παναχαϊκή

 Σε ποια ηλικία και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαρο στην ηλικία των 4 ετών από την Ακαδημία του Δία. Μου άρεσε πολύ σαν άθλημα και θεωρώ ότι σωστά το επέλεξα».

Έχεις προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη θέση;

«Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση αλλά θεωρώ  πως μου ταιριάζει πιο πολύ η θέση του κεντρικού αμυντικού. Ειδικά δε τα τελευταία χρόνια έχω καθιερωθεί. Ενίοτε βέβαια με χρησιμοποιούν και ως επιθετικό».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

«Ο ποδοσφαιριστής που μου αρέσει πολύ είναι ο Λιονέλ Μέσι της  Μπαρτσελόνα, τον οποίον θεωρώ κορυφαίο αυτή την στιγμή στον κόσμο»

Σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι σήμερα και ποια η γνώμη σου γι’ αυτήν με βάσει την μέχρι τώρα εμπειρία σου;

«Αγωνίζομαι στην μεγάλη ομάδα της πόλης μας, την Παναχαικη και θεωρώ πως με εχουν βοηθήσει πάρα πολυ και έχω μεγάλη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Πάντα υπάρχει χρόνος για βελτίωση και αυτό επιδιώκω».

Πως αισθάνεσαι που αποτελείς μέλος της οικογένειας ενός τόσου ιστορικού σωματείου, από το οποίο έχουν αναδειχθεί και ξεχωρίσει τόσοι πολλοί μεγάλοι παίκτες κατά το παρελθόν;

«Νιώθω πολυ περήφανος για την ομάδα αυτή που έχει μεγάλο παρελθόν και τεράστια ιστορία. Εχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες και είμαι χαρούμενος που έχω και εγώ τη ευκαιρια να βρίσκομαι σε αυτό το σωματείο»

Ποιο θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

«Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχαγωγία η συμπεριφορά και η δουλειά».

Ποιός ήταν εκείνος που σε ενέπνευσε για να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι μπορώ να γίνω ποδοσφαιριστής.  Ολοι λένε ότι είναι δύσκολο, αλλά ο εαυτός μου με έχει βοηθήσει να βάλω κάποιος στόχους και να προσπαθήσω γι’ αυτό».

Ο χώρος του ποδοσφαίρου, και ειδικά στις μέρες μας, απαιτεί να έχεις κάποιο άτομο εμπιστοσύνης με σκοπό να σε αντιπροσωπεύει. Εσύ έχεις αυτή την αντιπροσώπευση;

«Καλό θα ήταν να έχεις ένα ατομο να σε βοηθάει, αλλά πιστεύω καλύτερα θα ήταν να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στον εαυτό σου και να προσπαθείς για το καλύτερο δυνατό».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον ; Θα ήθελες να αποκτήσεις επαγγελματική  καριέρα;

«Θα ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο επαγγελματικά, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά δουλεύω και προσπαθώ να πετύχω τον στόχο μου».

Τέλος, θα θυσίαζες κάτι με σκοπό να πετύχεις τους στόχους σου;

«Για το ποδόσφαιρο θα θυσίαζα ότι μπορούσα και δεν μου ήταν χρήσιμο. Το έχω ως πρώτο στόχο στην ζωή μου αυτη την στιγμή»