Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να βγάλει στο… σφυρί το προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού «Γ. Καλαφάτης».

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνοσπόρ», ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό αγοραστή για το «Γ. Καλαφάτης», το οποίο είχε αγοράσει από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη το 2013, συμφωνώντας έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ για τις εγκαταστάσεις, καθώς και ένα παρακείμενο οικόπεδο 50 στρεμμάτων.

Οι λόγοι, που επιθυμεί ο Αλαφούζος να βγάλει στο «σφυρί» το προπονητήριο, είναι αφενός ο περιορισμός της οικονομικής «ζημιάς» από την αγορά του, αφετέρου το γεγονός, ότι στη ζώνη που βρίσκεται, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα.

Επαφές είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με την πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης, χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση, παρότι ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» ανακοίνωνε ως τιμή πώλησης τα 6.5-7 εκατομμύρια ευρώ, τα μισά επί της ουσίας σε σύγκριση με την αγορά του.

Παράλληλα, στελέχη της ΕΠΟ είχαν εκφράσει επιθυμία να δουν τις εγκαταστάσεις για προπονήσεις της Εθνικής, αλλά απογοητεύτηκαν από την εικόνα, καθώς αυτή τη στιγμή χρειάζονται διορθωτικά έργα ύψους περίπου 300 χιλιάδων ευρώ.