Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η διεξαγωγή του 9ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών στην Κρήτη, το οποίο ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 15 του ιδίου μήνα.

Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών  με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ στήριξη παρέχεται και από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Κ. Γιώργο Βασιλειάδη στην Ομοσπονδία για την επιτυχή διεξαγωγή του τουρνουά.

Χορηγός ένδυσης της Εθνικής Ομάδας  Ποδοσφαίρου Κωφών, όπως  και επίσημος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών  είναι η Ιταλική Αθλητική Εταιρεία  KAPPA, η οποία διατίθεται στα καταστήματα  ADMIRAL, μέσω της ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ Μ. ΕΠΕ και  της οποίας  μπάλες χρησιμοποιούνται σε όλους τους αγώνες.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 4 ομίλους με τη συμμετοχή 16 χωρών, οι οποίες είναι: Ελλάδα, Τουρκία, Ουκρανία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Κροατία  Ιταλία και που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, αλλά κυρίως θα μετέχουν σε μια διοργάνωση που στόχο έχει την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξάλειψη της διαφορετικότητας , διότι ο αθλητισμός μας αφορά όλους!

Στο δεύτερο παιχνίδι η Εθνική μας δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Ιταλία με 0-1. Στην αναμέτρηση Ιρλανδία –Τουρκία οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές συνέτριψα την Ιρλανδία με 0-6, ενώ στα υπόλοιπα ματς,Ουγγαρία-Δανία 0-1 και Βέλγιο-Ισπανία 5-3!