Το axaiatalents δίνει λόγο στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του Νομού μας, μέσα από την ιστοσελίδα μας . Αυτή την εβδομάδα μαζί μας ο ποδοσφαιριστής του Ίκαρου Πετρωτού, Τάσος Παπαδάτος. Χαμηλών τόνων, εξαιρετικός χαρακτήρας, του αρέσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και φέτος είναι η πιο αγχωτική του χρονιά καθώς δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συνέντευξη – φωτογραφίες: Νίκος Παπαστεφανάτος

Ο εν λόγω  νεαρός παίκτης που μένει στην Περιβόλα Πατρών, μίλησε για την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και για άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ 24/12/2002
ΘΕΣΗ ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ
ΠΟΔΙ ΔΕΞΙ
ΥΨΟΣ 1,75
ΒΑΡΟΣ 60
ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Αχαϊκός, Ίκαρος Πετρωτού

Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο; Χόμπι η τρόπος ζωής και γιατί;

«Το ποδόσφαιρο για μένα είναι ένας τρόπος ζωής,  γιατί μέσα από αυτό γνωρίζεις φίλους, μαθαίνεις να έχεις  πειθαρχία και να είσαι υγιής, είναι ένας τρόπος σκέψης και έκφρασης! Επίσης  το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με χίλια συναισθήματα και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ την ζωή μου χωρίς αυτό!».

Είναι διαφορετικό θεωρείς για έναν παίκτη να έχει ξεκινήσει σε Ακαδημία απ’ οτι σε ομάδα της γειτονιάς;

«Θεωρώ  πως σε μια ακαδημία είναι σαφώς πιο οργανωμένα τα πράγματα, από ότι σε μια ομάδας της γειτονιάς σου διότι οι προπονητές γνωρίζουν καλύτερες προπoνητικές μεθόδους έτσι ώστε κυρίως να μην τραυματιστείς αλλά παράλληλα να σε βελτιώσουν για να γίνεις ένας καλύτερος παίκτης».

Φέτος είναι ιδιαίτερη χρονια για σένα διότι δίνεις πανελλήνιες εξετάσεις. Πόσο δύσκολο είναι για σένα να περιορίσεις το ποδόσφαιρο;

«Είναι αλήθεια πως φέτος λόγω Πανελληνίων έπρεπε να περιορίσω το ποδόσφαιρο, διότι δεν έχω τον χρόνο όπως είχα τις άλλες χρονιές. Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να περιορίσεις κάτι το οποίο αγαπάς και ασχολείσαι καθημερινά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σταματούσα το ποδόσφαιρο ακόμα και αν δεν είχα τον κατάλληλο χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του!».

Τουλάχιστον έχεις την ευκαιρία είτε μέσω του Ίκαρου Πετρωτού, είτε μέσου του 7ου ΕΠΑΛ να παιζεις ποδόσφαιρο, οσο ειναι δυνατόν…

«Μπορεί να μην είχα μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις  φέτος αλλά οι προπονητές του Ικάρου Πετρωτού μου έδωσαν την δυνατότητα να παίξω σε αρκετά ματς του αντρικού. Επίσης, εκτός απο τα παιχνίδια του Ικάρου είχα την δυνατότητα να παίξω ποδόσφαιρο και μέσω του 7ου ΕΠΑΛ».

Ο Ίκαρος τι σημαίνει για σένα ; Φέτος έχει εξαιρετική ομάδα  στην Β’ Κατηγορία …

«Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα στην οποία επέλεξα να πάω, διότι η διοίκηση και οι προπονητές είναι εξαιρετικοί. Επίσης υπάρχει ένα πολύ φιλικό και ομαδικό κλίμα μεταξύ των παιδιών και με χαροποίησε ιδιαίτερα. Η φετινή πορεία του Ικάρου είναι πολύ καλή και πιστεύω πως αυτό βγαίνει και στο γήπεδο και στα αποτελέσματα  που έχει φέρει έως τώρα. Στόχος μας είναι να δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν καταφέρουμε μέσα από αυτό να ανέβουμε και κατηγορία».

Η πορεία του 7ου ΕΠΑΛ τα τελευταία χρόνια δείχνει να ειναι πρωταγωνιστική. Φέτος θα έχουμε κάτι ανάλογο;

«Πράγματι και τα προηγούμενα χρόνια  η σχολική ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ τα πάει πολύ καλά.Είχα την τεράστια αυτή τιμή να παίξω στην περσινή ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ στην οποία βγήκαμε πρώτοι στην  Αχαΐα! Όσον αφορά το φετινό έτος η σχολική μας ομάδα έχει μια εξαιρετική ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες και με την κατάλληλη προσπάθεια πιστεύω αυτή η ομάδα θα φτάσει ψηλά!».

Αν άλλαζες κάτι στο ποδόσφαιρο της περιοχης μας ποιο θα ήταν;

«Αν άλλαζα κάτι στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας το πρώτο πράγμα θα ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις της, διότι τα περισσότερα γήπεδα είναι παλιά και δεν είναι κατάλληλα για να προπονηθεί ένα παιδί, Δεν γίνεται να παιχτεί ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού».

Πολλά παιδιά στην ηλικία σου πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να παίξουν παραπάνω  από μια τοπικη ομαδα. Θεωρείς ότι σωστά σκέφτονται ή είναι δύσκολο πλέον ηλικιακά στην χώρα μας να προωθηθεί ένα παιδι πιο ψηλά;

«Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία δεν προωθεί κατάλληλα μικρούς  παίκτες οι οποίοι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα μεγάλα ταλέντα να χάνονται στα γήπεδα των τοπικών. Θεωρώ  πως είναι αρκετά δύσκολο για ένα παιδί μικρής ηλικίας να φτάσει από τόσο νωρίς σε μια μεγαλύτερη ομάδα! Και για να το καταφέρει θέλει σκληρή προσπάθεια και υπομονή».

Θελω να μου πεις κάποιο ποδοσφαιριστή που θαυμάζεις και για ποιο λόγο…

«Ο ποδοσφαιριστής που θαυμάζω είναι ο Λιονέλ Μεσι διότι είναι  από τους καλύτερους παίκτες που έχουν υπάρξει στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους για την μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδοσφαιρο;

«Τα άτομα τα οποία μου στάθηκαν αυτά τα χρόνια και στα οποία είμαι ευγνώμων είναι ο μεγάλος μου αδερφός  ο οποίος με συμβουλεύει για τον αθλητισμό και οι προπονητές που είχα αυτά τα χρόνια».