«Και αντίστροφα ο χρόνος μετρά» μέχρι την επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων όλων των Εθνικών Ομάδων στις διοργανώσεις στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχουν κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Το epo.gr σάς παρουσιάζει τα προγράμματα όλων των Εθνικών Ομάδων, καθώς και τις κανονιστικές προβλέψεις ανά διοργάνωση – με άλλα λόγια έναν «εθνικό ποδοσφαιρικό οδηγό».

Εθνική Ανδρών
Θα συνεχίσει τους αγώνες της στα European Qualifiers στις 5 Σεπτεμβρίου εναντίον της Φινλανδίας στο Τάμπερε και στις 8 Σεπτεμβρίου εναντίον του Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης και 6ης αγωνιστικής, αντιστοίχως, των EQ. Δείτε ποιοι και πώς προκρίνονται στο επετειακό EURO 2020.

Εθνική Γυναικών
Αρχίζει τα προκριματικά του EURO 2021 στις 8 Οκτωβρίου εντός έδρας εναντίον της ευρισκόμενης στην υπ’ αριθ. 2 θέση της παγκόσμιας κατάταξης Γερμανίας. Έχει κληρωθεί στον 9ο όμιλο μαζί με την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο και το ΕΪΡΕ. Δείτε ποιοι και πώς προκρίνονται στο EURO 2021, που θα φιλοξενηθεί από την Αγγλία.

Εθνική Ελπίδων
Θα δώσει τον δεύτερο αγώνα της στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Λιθουανία στο γήπεδο Καλλιθέας. Δείτε ποιοι και πώς προκρίνονται στο EURO 2021, που θα φιλοξενηθεί από την Ουγγαρία και την Σλοβακία.

Εθνική Νέων
Συμμετέχει στον 4ο προκριματικό όμιλο του U19 EURO 2020 και θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, την Αλβανία και την Ισλανδία σε τουρνουά επί βελγικού εδάφους από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου. Δείτε το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί από την Β. Ιρλανδία.

Εθνική Νεανίδων
Συμμετέχει στον 7ο προκριματικό όμιλο του WU19 EURO 2020 με αντιπάλους την Ισλανδία, το Καζαχστάν και την Ισπανία (2-8 Οκτωβρίου, Ισλανδία). Δείτε το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί από την Γεωργία.

Εθνική Παίδων
Έχει κληρωθεί στον 9ο προκριματικό όμιλο του U17 EURO 2020 μαζί με την Γερμανία, το Καζαχστάν και το Αζερμπαϊτζάν (13-19 Οκτωβρίου, Πάτρα-Ναύπακτος). Δείτε το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί από την Εσθονία.

Εθνική Κορασίδων
Συμμετέχει στον 7ο προκριματικό όμιλο του WU17 EURO 2020 και θα αντιμετωπίσει το ΕΪΡΕ, την Αλβανία και την Λιθουανία (10-16 Σεπτεμβρίου, Λιθουανία). Δείτε το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί από την Σουηδία.