Στην τελευταία προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων Κ19, Κ17 και Κ16 της Παναχαϊκής πραγματοποιήθηκαν από τον προπονητή της ομάδας Κ19, Μάκη Παρασκευόπουλο, τεστ αξιολόγησης των ποδοσφαιριστών.

Με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό των συγκεκριμένα τμημάτων πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις που αφορούσαν σε φυσικές ικανότητες, όπως η αερόβια ικανότητα, η αλτικότητα, η δύναμη, η ευλυγισία και η ταχύτητα.Αναφερόμενος στην διαδικασία, τον στόχο και τα οφέλη ο Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε: «Συγκρίνοντας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, με τα αποτελέσματα των τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί στην αρχή της προετοιμασίας μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα των ποδοσφαιριστών, καθώς επίσης μπορούμε να κρίνουμε την επίδραση των προπονητικών περιεχομένων και ερεθισμάτων στους ίδιους τους αθλητές. Παράλληλα γίνεται καθορισμός των ικανοτήτων τους, που υπερτερούν , αλλά και που υστερούν. Με τον τρόπο αυτό δίνονται σαφείς κατευθύνσεις για το που θα πρέπει να βελτιωθεί ο καθένας κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου. Και μάλιστα παρουσιάζεται στους αθλητές μας η λεπτομερής και τμηματική αξιολόγηση των ικανοτήτων αυτών , προκειμένου να πάρουν τα στοιχεία αυτά που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν εκεί ακριβώς που χρειάζονται».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Μάκης Παρασκευόπουλος ανεβάζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην πρωτοποριακή πλατφόρμα αξιολόγησης: www.sportsanalysis.gr , που έχει δημιουργήσει. Εκεί, σε μια τεράστια βάση, 2.600 διαφορετικών χρηστών, ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να πληροφορηθεί τα ατομικά του αποτελέσματα , την αξιολόγησή τους με βάση την ηλικία , το φύλο και το άθλημα του ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Στους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής που συμμετείχαν στην αξιολόγηση δόθηκαν προσωπικοί κωδικοί εισόδου (username & password) στη πλατφόρμα αξιολόγησης www. sportsanalysis.gr , καθώς και οδηγίες χρήσης της με τους πίνακες με τα επίπεδα προπονητικής επιβάρυνσης και ατομικά προγράμματα προπόνησης για τη μεταβατική περίοδο.

Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης , είναι οι εξής:

ΟΜΑΔΑ Κ19: Γιάννης Οικονομόπουλος (τερματοφύλακας), Βασίλης Βασιλόπουλος (αμυντικός), Κωνσταντίνος Σταθόπουλος (αμυντικός), Γιώργος Λαζανάς (αμυντικός), Θόδωρος Καρμακόλιας (αμυντικός), Χαράλαμπος Ρομπότης (αμυντικός), Νίκος Μαχαίρας (μέσος), Τίμος Πατρώνης (μέσος), Αγγελος Τσεκούρας (μέσος), Στέφανιος Βαρσαμίδης (μέσος), Ατίλιο Λιμάτσι (μέσος), Γιώργος Βασιλικόπουλος (μέσος), Γιάννης Παπαγεωργίου (μέσος), Χρήστος Τσότρας (μέσος), Αρης Μπουρνάκας (μέσος), Γιώργος Σταθόπουλος (μέσος).

ΟΜΑΔΑ Κ17: Αγγελος Τορνιβούκας (τερματοφύλακας), Γιώργος Θεοφάνης (αμυντικός), Κωνσταντίνος Θεοφανόπουλος (αμυντικός), Νίκος Καναβός (αμυντικός), Δημήτρης Αποστολόπουλος (μέσος), Θεοφάνης Γασπαρινάτος (μέσος), Πέτρος Ζαρνομήτρος (μέσος), Κωνσταντίνος Κουνάβης (μέσος), Φίλιππος Νέος (μέσος), Μανώλης Πολυχρόπουλος (μέσος), Νίκος Τογαντζής (μέσος), Γιώργος Ρόδης (μέσος), Θανάσης Θανόπουλος (επιθετικός), Γρηγόρης Χριστόπουλος (επιθετικός).

ΟΜΑΔΑ 16: Νίκος Βασιλόπουλος (τερματοφύλακας), Δημήτρης Αποστολόπουλος (αμυντικός), Βασίλης Γιώτης (αμυντικός), Λευτέρης Μικές (αμυντικός), Διονύσης Σάντας (αμυντικός), Κωνσταντίνος Ταρνάρης (αμυντικός), Ευάγγελος Γκίτσης (μέσος), Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (μέσος), Ανδρέας Θωμάς (μέσος), Νίκος Στασινόπουλος (μέσος), Ανδρέας Ταχός (μέσος), Κωνσταντίνος Φραντζής (μέσος), Δημήτρης Χριστόπουλος (Μέσος), Κωνσταντίνος Ψαθογιαννάκης (μέσος), Τάσος Σουγλέρης (επιθετικός).